Головна / Продукція

Пшениця
Пшениця (Triticum), рід одно - і дворічних трав родини злаків, одна з найважливіших зернових культур. Одержуване із зерна борошно йде на випічку білого хліба й виробництво інших харчових продуктів. Відходи борошномельного виробництва служать кормом худобі й домашньому птахові...

 

 



Ячмінь
Ячмінь (Hordeum L.) належить до родини злакові. Ячмінь багаторядний (Hordeum vulgare), однолітня трав'яниста рослина сімейства злаків, з найдавніших часів важлива зернова культура, вирощувана зараз у всіх регіонах з помірним кліматом. Походить, імовірно, з Азії...

 

 



Жито
Жито відноситься до сімейства злакові, рід (Secale) і нараховує 11 видів, з яких десять - дикоростучі й один культурний - посівне жито. Широко поширена й уведена в культуру тільки жито посівне (S. cereale L,). Коренева система в жита посівного мичкувата, розвивається на глибині до 25 см, але окремі корені можуть проникати на глибину 1-1,5 м...

 


Тритикале
Пшенично-житні гібриди (Triticale)  - нова зернова культура, що представляє собою новий ботанічний рід. Вона отримана в результаті схрещування двох різних ботанічних родів - пшениці й жита. Тритикале за багатьма показниками (урожайності, змісту білка й незамінних амінокислот, харчової й кормової цінності й ін.) перевершує батьків, а по стійкості...

 


Овес
Овес (Avena L.) відноситься до сімейства злакові. Серед значної кількості видів вівсу є культурні й дикоростучі форми (бур'яни - дикий овес, або вівсюг). Культурний овес відноситься до найпоширенішого в культурі виду - вівсу посівного (Avena sativa L.). Овес посівний – однолітня злакова рослина...

 


Горох
Горох (Pisum) - основна зернова бобова культура. Вирощують його для продовольчих цілей, але можна використати й на корм худобі. У їжу горох вживають у цілому виді або у вигляді крупи й борошна. Цукрові сорти йдуть для консервної промисловості. Зеленозерні сорти використають у їжу у свіжому, вареному й консервованому вигляді. Завдяки високому змісту білку горох може з успіхом заповнити потребу людини в білковому харчуванні, наприклад при нестачі м'яса...

 


Просо
Просо звичайне (Panicum miliaceum), однолітня культурна рослина родини злаків. Просо звичайне — яра рослина з мичкуватою кореневою системою, що проникає в ґрунт на глибину 1м і більше. Стебло — соломина, висотою до 1,5 м. Суцвіття — волоть довжиною 10–60 см. Зерна білі або золотаві, діаметром у середньому 1,6 мм...

 

 


Гречка
Гречка - рід гречки (Fagoryrum Gaertn.) належить до сімейства гречаних (Polygonaceae). Батьківщиною гречки вважаються гірські райони східної частини Азії. Уперше гречку стали вирощувати в жаркій Індії чотири тисячі років тому. Там її називали «чорною пшеницею» - за темне забарвлення насіння...

 


Кукурудза
Кукурудза (Zea-mays L.) - однолітня злакова рослина, що зустрічається тільки в культурі. Від інших розповсюджених зернових злакових культур кукурудза відрізняється могутнішим розвитком вегетативних органів (стебел, листів, коріння). Коріння у кукурудзи мичкувате, розвиваються від підземних вузлів-стебел (головного стрижневого кореня в кукурудзи немає) і у великій кількості йдуть горизонтально у всіх напрямках у радіусі до 1 м...

 


Соняшник
Соняшник (Helianthus annuus L.) вирощують в Україні як олійну культуру. Насіння його містять олії 30-35%, ядра 50-60%. По кількості олії, що добуває з насінь, соняшник посідає перше місце серед олійних культур, а по смакових якостях соняшникова олія вважається одним із кращих. У великій кількості воно переробляється в маргарин, а гірші сорти масла йдуть на технічні цілі. Зола, одержувана при спалюванні стебел соняшника, багата калієм і використається для виробництва поташу, а також...

 


Ріпак
Ріпак став основною олійною культурою в багатьох  країнах світу й завойовує гідне місце на полях нашої Батьківщини. Останнім часом, зі створенням сортів ріпаку з низьким змістом глюкозинолатів і ерукової кислоти в олії, площі його посіву розширилися й найближчий час будуть становити...

 


Соя
Соя (Glycina hisrida Maxim.) - однолітня рослина. Походження й історія введення в культуру сої невідомі. Вважається, що її почали розводити в 11 ст. до н.е. на північному-заході Китаю. Предком сої вважають дикоростучий вид сою уссурійську (G. soja). У Європу соєві боби потрапили в 18 ст., а в Америку - на початку 19 ст. із Франції...

 

 


Люпин
Люпин (Lupinus) відноситься до сімейства бобові. Рід включає близько 200 видів однолітніх і багаторічних рослин. Майже всі вони ростуть в Америці. У Європі зустрічається 10 видів, всі однолітні, крім одного (люпин багаторічний). Люпин відрізняється винятково високою азотфіксуючою здатністю: у коріннях і надземних частинах накопичується не менш 200 кг азоту на 1 га. Люпин навіть на бідних ґрунтах утворює багато зеленої маси, заорювання якої значно підвищує родючість ґрунту...